Historia

Strandgården är beläget på Getterön, ca 3 km från Varbergs centrum. På Strandgården finns idag en bostadsrättsförening (brf Vinbärsviken) som består av 17 bostadsrätter. På Strandgården bedrivs uthyrningsverksamhet/logi under sommarmånaderna.

Strandgården byggdes 1934 – 36 i vitt trä och byggstilen kan sägas vara en typ av ”träfunkis” som var modern på 1930-talet. Fastigheten består av två byggnader där den ena är utformad som en u-länga med verandor och en innergård.

Strandgården har ett fantastiskt läge med gångavstånd till härliga sandstränder och klippbad på det natursköna Getterön. Utsikten från Strandgården är en av Varbergs vackraste med öppen sikt över Kattegatt från Subbe fyr i söder till Balgö i norr.

På Getteröns sydsida finns fem vikar, från öster till väster kallas de Hattaviken, Båtaviken, Ängaviken, Vinbärsviken och Stora Trälviken. Alla är populära badplatser med stränder, bryggor och klippor, och kallas för första, andra, tredje, fjärde och femte vik, numrerade i ordning efter deras läge från Varberg sett. Strandgården ligger i direkt anslutning till fjärde vik där det finns en härlig sandstrand med badbryggor och klippor och inte långt därifrån ligger femte vik med en barnvänlig sandstrand och ett nytt tillgänglighetsbad.

På sydvästspetsen på Getterön ligger Gubbanäsan där man på toppen finner ett antal bronsåldersgravar.

Varbergs fästning ligger 2 km från Strandgården och Naturum Getterön ligger 3 km bort. Strandgården är en perfekt utgångspunkt för utflykter.

Välkomna till Strandgården Logi!